بما انى عايشة فى ايطاليا عندى خلفية مش بطالة بالاكل الايطالى واهمها عجينة البيتزا او اساس العجينة
وهى عبارة عن دقيق خميرة معلقة سكر ملح زيت زيتون ماء
المقادير حسب تقديرى بعمل منها لفردين
نص كيلو دقيق ابيض
نص مكعب الخميرة للمخبوزات او 7جرام من البودراو 10
معلقتين كبار زيت زيتون
نص معلقة شاى سكر لذوابان الخميرة
من نص الى ثلاث اربع كوب ماء
طريقتى فى التحضير
بخلط الدقيق وشوية ملح ولو حابة ممكن شوية كمون ومعلقتين الزيت والزيتون افضلوالخميرة لو بودر مع السكر اما اذاكانت مكعبات للمخبوزات اذوبها فى شوية ماء والسكر بعدين اضيفها وقلب كويس واطيف الماء شوية شوية وتعجنى حتى تحسى العجينة لمت كلها ومافيش حاجة لصقة فى الاناء العجن ويرجع نضيف وبعدين برفعها من الاناء وحط فيه شوية زيت زيتون وارجع فيها العجينة وغطيها على الاقل ساعه حتى تخمر
وبعد ما تخمر احطها فى صنية الفرن مدهونة زين وافردها بايدى
على حسب ما انا عايزة او اقسمها فى صنييتين
واضيف االى انا عايزاةممكن صلصة وجبة مودزريلا وفلفل اخضر اوشرائح كوسة صغيرة ودى اسمها بيتزا مارجيريتا
او اطيف لحمة مفرومة معصجة او لانشون وصلصة وجبنة الى تحبية العجينة دى الاساس فى ناس تحب تضيف لها بيض او زبادى
المهم فى الفرن تكون فى الوسط وتكون درجة الحراره متوسطة وتابعيها لو اول مره تعمليها عشان ماتنشفش منك تكون طرية
بتقعد تقريبا من ربع الى ثلث ساعة وممكن تفتحى بعد كدة عليها من فوق الشوية لتكميل سوى وشها
اتمن اكون افادكن